Χειρουργός Οφθαλμίατρος | Βλεφαροπλαστική
  
  
  
 
Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρων
Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρων

Τί σημαίνει βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρων?

 

Η βλεφαροπλαστική (προέρχεται ετυμολογικά από τη λέξη βλέφαρο και τη λέξη πλαστική που σημαίνει δίνω σχήμα, πλάθω κάτι, δίνοντάς του μία καλύτερη μορφή) είναι μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται στην πλαστική χειρουργική του προσώπου για κοσμητικούς ή λειτουργικούς λόγους.

Τα μάτια μας είναι από τα πρώτα σημεία στα οποία φαίνονται τα σημάδια του χρόνου. Καθώς περνάει η ηλικία εμφανίζεται περίσσεια δέρματος ή πρόπτωση λίπους στα άνω βλέφαρα τα οποία δυστυχώς μας κάνουν να φαινόμαστε κουρασμένοι.

Η χειρουργική των βλεφάρων, η βλεφαροπλαστική, είναι η αφαίρεση υπερβολικού χαλαρού ή ρυτιδιασμένου δέρματος καθώς επίσης και μερικές φορές λίπους.

Ετσι τα μάτια μπορούν να αποκτήσουν την προηγούμενή τους μορφή και σχήμα, χωρίς ν’ αλλάξει το φυσικό σχήμα των ματιών, κάτι που είναι η δουλειά του απόλυτα ειδικού. Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αποκαταστήσει μία πιο νεανική και ξεκούραστη εμφάνιση.

 

 

Τι μπορεί να επιτύχει η βλεφαροπλαστική;

 

Τα μάτια θα γίνουν πιο ξεκούραστα και θα αποκτήσουν μια ζωντάνια μετά από τη χειρουργική επέμβαση βλεφάρων, αποκτώντας ένα καλύτερο σχήμα. Το αποτέλεσμα είναι μία πιο ξεκούραστη εμφάνιση των ματιών καθώς και μία γλύκανση των ρυτίδων.

Θα δείχνετε πιο φρέσκια ή φρέσκος -αφού και οι άνδρες έχουν δικαίωμα όπως και οι γυναίκες-, σαν να επιστρέψατε μόλις από διακοπές. Ακόμα όμως και έτσι η επέμβαση δεν θα αφαιρέσει όλες τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, ειδικά τις ρυτίδες που δημιουργούνται με το γέλιο.

Πολύ συχνά τα αποτελέσματα είναι τόσο φυσικά που οι φίλοι και οι συνάδελφοι θα σχολιάζουν το πόσο φρέσκια ή καλά δείχνετε, χωρίς να αντιληφθούν ότι έχει γίνει κάποια επέμβαση. Η βλεφαροπλαστική των κάτω βλεφάρων μπορεί να γίνει από μέσα από το βλέφαρο χωρίς εξωτερική τομή, έτσι ώστε να μην υπάρχει εμφανής ουλή ή τομή στην περίπτωση που οι σακούλες των κάτω βλεφάρων προκαλούνται από την κήλη του λίπους χωρίς περισσευούμενο δέρμα.

 

Τι εννοείται με τον όρο εξατομικευμένη βλεφαροπλαστική;

 

Πολλοί πλαστικοί χειρουργοί εφαρμόζουν την ίδια τεχνική με τον ίδιο τρόπο για όλους τους ασθενείς. Αυτό είναι σαν να επισκέπτεται κάποιος έναν κομμωτή ο οποίος κάνει ένα και μόνο συγκεκριμένο τύπο κουρέματος ή χτενίσματος χωρίς να το εξατομικεύει στο κεφάλι και το πρόσωπο του καθενός. Η Τέχνη της Βλεφαροπλαστικής χρειάζεται να εκλεπτύνεται και να εξατομικεύεται για κάθε ασθενή προσωπικά. Ο απόλυτα ειδικός χρειάζεται να μελετά τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς μέσα από μία σωστή εκτίμηση και μέσα από το ιστορικό του άλμπουμ φωτογραφιών της οικογένειας και να κατανοεί τις προσδοκίες του κάθε διαφορετικού ασθενούς.
Κατά το παρελθόν ακόμη και σήμερα αφαιρούνταν υπερβολικό λίπος από τον κόγχο ως μέρος της βλεφαροπλαστικής προκαλώντας βαθουλωτό κόγχο -άδειο κόγχο και μία εμφάνιση άρρωστη. Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα νεανικά μάτια είναι ανοιχτά και έχουν μία πληρότητα. Γι’ αυτό και ο Dr. Τράκος εξατομικεύει το πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή ξεχωριστά ώστε να πετύχει ένα νεανικό, αρμονικό αποτέλεσμα