Χειρουργός Οφθαλμίατρος | Βλεφαροπλαστική
  
  
  
 
BOTOX & Υαλουρονικό
BOTOX & Υαλουρονικό
BOTOX & Υαλουρονικό
BOTOX & Υαλουρονικό
BOTOX και ενθέματα (Fillers) Υαλουρονικού
Το botox και τα ενθέματα χρησιμοποιούνται στην πρόληψη και αντιμετώπιση των σημείων της γήρανσης. Ένα από τα πρώτα σημάδια της γήρανσης είναι οι λεπτές γραμμές στα μάγουλα και τα βλέφαρα, οι οποίες γίνονται πιο έντονες με το χαμόγελο. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ των διαφόρων τύπων των ρυτίδων σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου και τις αιτίες που τις προκαλούν.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε ότι το κάπνισμα, η ηλικία, η μη κατάλληλη διατροφή, τα γονίδια και ο ήλιος, κάνουν το δέρμα λεπτότερο καθώς επίσης προκαλούν απώλεια της ελαστικότητάς του. Ένα δέρμα λεπτό –σαν τσιγαρόχαρτο– είναι ευκολότερο να ρυτιδιάσει όταν οι μυς που βρίσκονται κάτω από αυτό συσπώνται  κατά τη διάρκεια των εκφράσεων.
 
Υπάρχουν τρεις τύποι ρυτίδων: οι δυναμικές ρυτίδες, οι στατικές ρυτίδες και οι ρυτίδες των  πτυχών.
Δυναμικές είναι οι ρυτίδες, οι οποίες εμφανίζονται όταν εκφραζόμαστε χαμογελώντας ή όταν συνοφρυονόμαστε ή όταν κλείνουμε ελαφρά τα μάτια στην περίπτωση της μυωπίας, κάτι το οποίο βοηθάει στο να δούμε λίγο καλύτερα. Οι πιο συχνές περιοχές για την εμφάνιση των δυναμικών ρυτίδων βρίσκονται μεταξύ των φρυδιών, κατά μήκος του μετώπου και κοντά στις έξω γωνίες των ματιών, οι ρυτίδες που αποκαλούνται και «πόδι της χήνας».
 
Οι στατικές ρυτίδες οφείλονται στην απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και προκαλούνται από την ηλιακή βλάβη, το κάπνισμα, τα γονίδια, την ελλιπή διατροφή ή από τις παρατεταμένες, επαναλαμβανόμενες δυναμικές εκφράσεις που προκαλούν τις ρυτίδες. Αυτές οι ρυτίδες (γι’ αυτό και ονομάζονται στατικές) είναι ορατές ακόμα και οταν οι μυς κάτω από το δέρμα δεν συσπώνται.
Ο τρίτος τύπος ρυτίδων, οι λεγόμενες ρυτίδες των πτυχών, οφείλονται συχνά στη χαλάρωση των υποκείμενων δομών του προσώπου, με αποτέλεσμα την πρόκληση των βαθιών αυλάκων μεταξύ της μύτης και του στόματος, οι οποίες είναι γνωστές ως ρινοχειλικές αύλακες.
 
Οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι ρυτίδες οφείλονται μόνο στις εκφράσεις και ότι όλες οι ρυτίδες μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να εξαφανιστούν από το Botox ή το Dysport. Αυτός είναι ένας μύθος. 
Ας μιλήσουμε λίγο λοιπόν για την ιστορία του Botox. 
Έτσι θα μας δοθεί η δυνατότητα να βρούμε την αλήθεια ώστε να ξεχωρίσουμε τους μύθους από την πραγματικότητα. Το Botox ανακαλύφθηκε από Oφθαλμίατρο, με το όνομα Alan Scott, κατά τη διάρκεια της διδακτορικής του διατριβής το 1972 προσπαθώντας να θεραπεύσει το στραβισμό. Ανακάλυψε λοιπόν ότι εγχύοντας Botox σε μυς που είχαν υπερβολική σύσπαση, μπορούσε να τους χαλαρώσει και να αντιμετωπιστεί ο στραβισμός. Μία άλλη Oφθαλμίατρος, η Jean Carruthers παρατήρησε ότι, χρησιμοποιώντας το Botox για να αντιμετωπίσει τα λεγόμενα «τικ» των ματιών, το υπερβολικό ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων – το λεγόμενο βλεφαρόσπασμο, οι ρυτίδες στην περιοχή γύρω από τα μάτια ελαττώνονταν. Μετά από αυτή την ανακάλυψη από τους Oφθαλμιάτρους έγινε μία επανάσταση στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και στην ανανέωση της περιοχής ματιών-προσώπου. Μία νέα εποχή είχε ξεκινήσει.
 
Bαρ’ όλ’ αυτά ορισμένες ρυτίδες δεν μπορούν να θεραπευτούν από το Botox / Dysport. Ορισμένοι άνθρωποι κοιμούνται στο πλευρό συμπιέζοντας τα μάγουλά τους ή τα βλέφαρά τους πάνω ή κάτω από τα μαξιλάρια. Αυτή η στάση στον ύπνο μπορεί να δημιουργήσει τις λεγόμενες «ρυτίδες του μαξιλαριού», οι οποίες χρειάζονται άλλη θεραπευτική αντιμετώπιση από αυτή που προσφέρει το Botox.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ένα συνδυασμό και των τριών τύπων των ρυτίδων του προσώπου ιδιαίτερα με την πάροδο του χρόνου. Ανεξάρτητα από τον τύπο των ρυτίδων που έχετε και τον επιθυμούμενο βαθμό διόρθωσής τους, υπάρχει η λύση που μπορεί να προσφερθεί σε εσάς. Παρακάτω θα μπορέσετε να δείτε ορισμένες από τις προτεινόμενες θεραπείες ανάλογα με τον τύπο των ρυτίδων.
 

 

1   2   3   4