Χειρουργός Οφθαλμίατρος | Βλεφαροπλαστική
  
  
  
 
DR ΤΡΑΚΟΣ
DR ΤΡΑΚΟΣ
DR ΤΡΑΚΟΣ
DR ΤΡΑΚΟΣ
DR ΤΡΑΚΟΣ
DR ΤΡΑΚΟΣ
Βιογραφικό

Ο χειρουργός Οφθαλμίατρος Νικόλαος Τράκος MD, PhD γεννήθηκε  στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επιλέχθηκε ως φοιτητής και πλούτισε την κλινική του εμπειρία με άσκηση στην Ιατρική Σχολή του Cambridge, στο Ηνωμένο Βασίλειο και ξεκίνησε την ερευνητική του δραστηριότητα στην Ιατρική Σχολή του Lund, της Σουηδίας.

Απέκτησε το δίπλωμα του ΑΤLS (Advanced Trauma Life Support) από το Αμερικάνικο Κολέγιο Χειρουργών.

Έκανε τo πρώτο μέρος της ειδικότητάς του στην Οφθαλμολογική Κλινική του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και συνέχισε το δεύτερο μέρος της ειδικότητάς του στην Αγγλία. Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή πάνω στην θόλωση του οπισθίου περιφακίου. Μελέτησε την ανάπτυξη του δευτερογενούς καταρράκτη σε σχέση με διαφορετικούς τύπους ενδοφακών. Αυτό το μεγάλο κλινικοεργαστηριακό ερευνητικό πρόγραμμα, οργανώθηκε και περατώθηκε εξολοκλήρου από τον ίδιο, και βοήθησε στην βελτίωση κατασκευής ενδοφακών.

Έμμισθος Επιμελητής (Clinical Fellow) στην Οφθαλμολογική Κλινική του Maidstone Hospital, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια στη θέση του Fellowship στην εξειδίκευση που ονομάζεται Oculoplastics - Οφθαλμική Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική - από το Βασιλικό Κολλέγιο Οφθαλμιάτρων. Ακολούθησε η εργασία του πάνω στην παιδική βλεφαρόπτωση που αποτέλεσε μία ώθηση για την περαιτέρω διατριβή του  στην Οφθαλμοπλαστική, στο Moorfields Eye Hospital, στο Λονδίνο.

Εκεί έκανε την περαιτέρω εξειδίκευσή του – Fellowship - δίπλα στον Richard Collin, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οφθαλμικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής. Συνεργάστηκε μαζί του για 2 χρόνια στο Μoorfields Eye Hospital, αλλά και στον ιδιωτικό χώρο (Hurley Street Clinic). Ακόμα εργάσθηκε στην ομάδα του Geff  Rose  που φημίζεται για τις τεχνικές στις παθήσεις Δακρυϊκής Συσκευής και Κόγχου.

Συνέχισε με το Fellowship στην Οφθαλμολογική Κλινική του Queen Victoria Hospital, UK, που θεωρείται ως ένα από τα διεθνούς φήμης κέντρα Κερατοειδούς - Πλαστικής, εφαρμόζοντας τις πιο εξελιγμένες τεχνικές των LASER στη Μυωπία, Αστιγματισμό και Υπερμετρωπία, καθώς και στην Οφθαλμική Πλαστική Χειρουργική. Συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στην Οφθαλμολογική κλινική της Mayo Clinic, USA και στο UCLA και δουλεύοντας σε ιδιωτικά κέντρα στο Beverly Hills και το Palm Springs στο Los Angeles, ΗΠΑ.

Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2010, Treasurer of the International Society of Dacryology and Dry Eye, Senior Instructor και Μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οφθαλμικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής και προσκαλείται κάθε χρόνο σε συνέδρια ως ειδικός σε στρογγυλές τράπεζες και δίνει διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνολικά πάνω από 80 δημοσιεύσεις και ομιλίες. ‘Είναι συγγραφέας σε βιβλία Οφθαλμοπλαστικής που κυκλοφορούν στο εξωτερικό, όπως το ‘’Αesthetic Oculofacial Rejuvenation (Αισθητική Ανανέωση Ματιών-Προσώπου), και έχει μεταφράσει το βιβλίο A Manual of Systematic Eyelid Surgery (Εγχειρίδιο Χειρουργικής Βλεφάρων), 3η έκδοση, του συγγραφέα J.R.O. Collin, που ήταν και ο μέντορας του Dr Τράκου, το οποίο αποτελεί το πρώτο εγχειρίδιο οφθαλμικής πλαστικής στην ελληνική γλώσσα. 

 

Επέστρεψε στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2006 φέρνοντας πρωτοποριακές τεχνικές ενδοσκοπικές, με λέιζερ και χωρίς εμφανείς τομές (ενδοσκοπική ασκορινοστομία κα). Ανέλαβε τη διεύθυνση τoυ τμήματος Βλεφάρων, Δακρυϊκής Συσκευής και Κόγχου (Οφθαλμική Πλαστική Αισθητική και Επανορθωτική Χειρουργική)   και Αισθητικής Οφθαλμολογίας με μεθόδους επεμβατικές και μη επεμβατικές (Laser, Botox, Fillers-Εμφυτεύματα) σε ιδιωτικά κέντρα. Είναι Διευθυντής του τμήματος Βλεφάρων, Δακρυϊκής Συσκευής και Κόγχου στο Υγεία.

 

 

Επιγραμματικά:

Σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και εξειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από αυτό ολοκλήρωσε τρία μετεκπαιδευτικά προγράμματα Οφθαλμικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το κύριο πρόγραμμα κατά το οποίο ήταν Clinical Fellow έλαβε χώρα στο Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο Moorfields στο Λονδίνο. Συνέχισε τη μετεκπαίδευσή του σε κέντρα των ΗΠΑ, όπως στη Mayo Clinic και στο UCLA και σε ιδιωτικά κέντρα Οφθαλμοπλαστικής στο Λος Άντζελες. Ορισμένες από τις επεμβάσεις στις οποίες εξειδικεύεται είναι: Βλεφαροπλαστικές, πτώση βλεφάρων, εκτρόπιο, εντρόπιο, προβλήματα δακρύρροιας, βλεφαρόσπασμος, όγκοι βλεφάρων, εξόφθαλμος απο θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια, όγκοι κόγχου, κατάγματα κόγχου,  τραύματα, αποκατάσταση ανοφθαλμικού κόγχου, μοσχεύματα κόγχου, αποκατάσταση οφθαλμού και περιοφθάλμιας περιοχής μετά από ατυχήματα ή εγκαύματα,  Διακρίνεται για την χρήση των πιο μοντέρνων τεχνικών με ενδοσκοπικές μεθόδους ή μέσα απο μικρές τομές. 

Η αντιμετώπιση του Συνδρόμου Ξηρού οφθαλμού που είναι απο τις πιο συχνές οφθαλμολογικές παθήσεις γίνεται με τον πιο σύγχρονο τρόπο.Εφαρμόζει με τον πιο σύγχρονο και εξειδικευμένο τρόπο ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, Botox, Υαλουρονικό, που επιτυγχάνουν αισθητική ανανέωση της περιοχής των ματιών.

Δέχεται παραπομπές ασθενών από ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων όπως οφθαλμιάτρους , δερματολόγους , ΩΡΛ, ενδοκρινολόγους, νευρολόγους κλπ.